Monday, 24 June 2013

SABUN & SYAMPU MARINE ESSENCE


SATU MALAYSIA KEHABISAN STOK!!!
APA YG BESTNYA SABUN MARINE ESSENCE BAR NI???



SABUN GARAM BULUH

Memperkenalkan satu lagi produk yg berasaskan garam buluh!!
Sangat sesuai utk anda yg mengalami masalah kulit seperti eczema, kelemumur dll insya Allah....

Bar Kecantikan Marine Essence dirumus khas untuk menyihatkan, melembapkan dan meremajakan kulit. Ia diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli untuk memberikan manfaat yang terbaik untuk kulit anda.

Bar kecantikan Marine Essence memanjakan kulit anda sambil menghidratkan dan melembutkannya. Kulit terasa selembut sutera apabila disentuh.

Diinspirasi daripada bentuk organik kerang laut dengan haruman yang menawan, Bar Kecantikan Marine Essence pasti merangsang anda menggunakannya setiap hari!

BAHAN-BAHAN UTAMA / KELEBIHAN

Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.

Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.

Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.

Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.

Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
Merupakan pelembap kulit yang terbaik.

Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.

Kegunaan

Muka, kepala dan seluruh badan



PACK BARU!!
KINI TERDAPAT DALAM BENTUK CECAIR!!



SHARING PENGGUNA MARINE ESSENCE


PENGALAMAN SAYA SENDIRI

Ptg ni saya nak share tentang Sabun Merine Essence...
Cuba tgk gambar ni eh...
Saya baru guna sket je sabun ni...
Sbb selang seli dengan sabun yg ada lagi kat umah....

Saya guna dari hujung rambut sampai hujung kaki...
Alhamdulillah...
Walaupun guna baru sket dah rasa kesan dia...

Dari zaman belajar dulu memang saya ada masalah kelemumur...
Dah macam2 jenis syampu pakai...
Tp xrasa pape kesan pun...
Malah rambut bertambah kering adala...
Kelemumur lak x hilang2....

Skrg alhamdulillah...
Dah xde kelemumur dah....
Malah rambut makin lembut & mudah diuruskan....
Kulit kepala rasa lembap & x berminyak...
Suka sangat2... 

Utk kulit badan & muka, mmg rasa makin lembut & halus...
Parut pun makin pudar....
Alhamdulillah, syukur! 


Sharing daripada Cikgu Izatul Iffah tentang pengguna BE dan sabun Marine Essence...

"Apa yg diberitahu kpd saya sejak guna BE dia dah jarang bersin di waktu pagi dan bila guna sabun Marine sebagai syampu, rambutnya jd lembut...bila lembut senangla nk urus kn.. 

Terima kasih Zaris Molok..teruskan mengguna dan nnti share pengalaman yg lain pula ye (",)"



Sharing dari customer kak Murni Hayati di Klang....

Testimoni eczema yg di alami oleh anak salah seorang customer beliau. Problem eczema yang dialaminya pada seluruh badan. Alhamdulillah selepas menggunakan sabun Marine Essence, dah semakin pulih. Lihat saja pada gambar eczema pada lengan adik ini. Syukur alhamdulillah.

Actually anak buah saya yg baru guna 2 hari masa saya kat Gombak ni pun kulit dia makin lembap....
Ni komen ibu dia la...
Sbb dulu kulit anak dia yg belum setahun ni mmg kering je....
Alhamdulillah, ramai yg dah rasa khasiat dia...
Tq Allah! 


Sharing daripada kawan Sis Zaimah...

Xtau alergi apa2,tiba2 merah2 naik kat tengkuk! Arghhh,stress betul. Ubat dah macam2 try sampai satu tahap,dah give up! Mana nak cari ubat mujarab ni? Ubat kampung pun sudah,ubat hosp pun sudah! 

Nah,ni sabun marine essence! Mula2 X percaya jugak tp atas dasar kawan yg jual,try jugak le. hehe. Follow up punya follow up,akhirnya ni hasilnya! Wow,betul ke ni? Dan yg paling best " abis aku sental kat mana tempat gelap...celah kangkang pon aku sental,ketiak putih woiiii! tak kan nk amik pic ketiak lak" hehe

Alhamdulillah!


Nak kongsi pengalaman anak saudara kak Wan Ruhaniah.....

Selalu bersin di waktu pagi....
Sangat suka makan ayam....
Lepas je makan ayam mesti bersin dan gatal hidung....
Nak dijadikan asbab maknya suruh guna sabun marine essence setiap hari untuk cuci muka...
Alhamdulillah dah kurang bersin, gatal dan hidung berair...

Anak kak Wan ni dok kat asrama...
Tu yg obvious sgt2 tu...
Sampaikan kawan2nya pun tegur dia dah tak bersin lagi...

Kita ikhtiar Allah yg izinkan....
Tq Allah!! 



KULIT SENSITIF??? ECZEMA???

In shaa Allah boleh ikhtiarkan...
Jom baca sharing Sis Zakiah tentang baby comel ni eh....

------------->>>>>>>>>>
Hari ni nk share satu cite..budak comel ni nama dia uwais ikhsan., 7mth..my nephew. Dia ni kulit sensitif skit...kalau baring kat tilam atau toto yg kurang bersih bdn dia akn gatal, x lama tu sure dia menggaru dan keluar la merah2 kt bdn, muka...kesian sgt..

Satu hari tu uwais ada kt umah mak. x smpi hati saya ngk dia dlm keadaan x selesa menggaru sana...menggaru sini...teringat plak saya ada bwk sabun marine essence. Saya pun trus bg kt mama uwais mintak dia mandikan uwais dgn sabun ni sbb aritu ada baca testimoni ekzema pun in shaa Allah blh pulih...Sblm ni mama uwais da beli mcm2 krim kt farmasi...mandian antiseptik la...tpi semuanya x sesuai utk kulit uwais.

Alhamdulilah lps 3 kali penggunaan da nmpk perubahan kt kulit uwais...TQ ALLAH.

p/s : bkn utk baby saje tau...satu family blh guna...utk muka yg lbh licin, hilangkan kegatalan di kepala dan hilangkan hitam2 kat celah 'keti' dan yg sewaktu dgn nya 
<<<<<<<<<<---------------


JOM DAPATKAN MARINE ESSENCE SEKARANG!!
UTK KEGUNAAN HARIAN MAHUPUN UTK RAWATAN BAGI MASALAH KULIT DARI HUJUNG RAMBUT SAMPAI HUJUNG KAKI...
BAU YANG HARUM SEPANJANG HARI...
TANPA PARABEN & SLES!!
IN SHAA ALLAH PILIHAN TERBAIK SEISI KELUARGA!


Sms 019 5452006 atau 
inbox facebook: Bio Ever Siti Fathimah
atau hubungi konsultan Smart Tycoon anda
utk maklumat lanjut!

No comments:

Post a Comment

Post a Comment